Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά:
  1. 1000-1500 γραμμάρια μοσχαράκι
  2. 350-500 γραμμάρια μανιτάρια
  3. χυμό από μανιτάρια , λεμόνια ,μανταρίνια (εγω βάζω συνήθως 2 λεμόνια,3 μανταρίνια και το υπόλοιπο το συμπληρώνω με πορτοκάλι)
  4. 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  5. θυμάρι (π΄ροσέχουμε να μη βάλουμε πολύ γιατί πικρίζει)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το μοσχαράκι μας και το κόβουμε μικρές μερίδες και το τοποθετόυμε σε ένα βαθυ μπώλ (πλαστικό και οχι γυάλινο ή κατσαρόλα) και το καλύπτουμε με το χυμό των εσπεριδοειδών (προσέχουμε να καλύπτεται όλο το κρέας) , το μέλι το οπόιο ζεσταίνουμε πρωτα για να δυαλυθεί καλα και οσο θυμαράκι θέλουμε.Το αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο (Εγώ το αφήνω όλη τη νύχτα).Βάζουμε το μοσχαράκι μαζί με τους χυμούς στην κατσαρόλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να γίνει το μοσχαράκι.Προσέχουμε να μείνει ζουμί περίπου 3 δάχτυλα και εαν λιγοστέψει προσθέτουμε λίγο νεράκι.Στο μεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια (εγώ αφαιρώ και τη φλούδα και τα κοτσανάκια).Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία  βράζουμε για 15 λεπτάκια.Προσθέτουμε πάλι το κρέας και το αφήνουμε να πάρει μαι βράση.Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!Είναι άψογο με πιλαφάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: