Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συκώτι μοσχαρίσιο με κρεμμύδια

Υλικά:

  1. 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο (καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες)
  2. 2 ή 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα λεπτές φέτες
  3. 50 ml ξύδι
  4. αλάτακι και πιπέράκι κατά βούληση
  5. αλεύρι για αλεύρωμα
  6. βουτυράκι ή ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα-εγω χρησιμοποιώ ελαιόλαδο)
Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι μας, το αλευρώνουμε καλά και το τηγανίζουμε στο βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Το βγάζουμε από τη φωτιά σε μια πιατελίτσα και ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια.Τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (20 περίπου λεπτά). Τους ρίχνουμε το ξύδι και αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά ακόμη στη φωτιά.Τέλος περιχύνουμε το συκώτι με τα κρεμμύδια. Σερβίρουμε αμέσως. Ταιριάζει τέλεια με πιλαφάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: