Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ψητό κοτόπουλο σε μαρινάτα γιαουρτιού

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  1. 1 κοτόπουλο 1000-1500 γραμμάρια
  2. 200 γραμμάρια γιαούρτι τουλάχιστον
  3. 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  4. 1 κουταλιά σούπας πάπρικα  γλυκειά η καυτερή ανάλογα με τίς προτιμήσεις σας
  5. από 1/2 κουταλάκι του τσαγιού :κύμινο,κανέλα,μοσχοκάρυδο,γαρίφαλλο σκόνη και μαύρο πιπέρι
  6. 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
Εκτέλεση :

Αγοράζουμε το κοτοπουλάκι μας χωρίς την πέτσα και τις φτερούγες.Το πλένουμε καλά και με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού κάνουμε στα μπούτια, στο στήθος και σε όλα τα ψαχνά, βαθιές σχισμές κάθε 2 εκατοστά.Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια λεκάνη και το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τη μαρινάτα που θα ετοιμάσουμε, ανακατεύοντας το γιαούρτι με όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Αφήνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάτα τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο (εγώ το αφήνω όλη τη νύχτα) .Μπορούμε να το ψήσουμε στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα  αλείφοντας το συχνά με τη μαρινάτα ή ακόμα και στη γάστρα με πατατούλες μαζί με την μαρινάτα του! Το σερβίρουμε ζεστό, περιχυμένο με μπόλικο χυμό λεμονιού!!!


*Η μαρινάτα αυτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τον ίδιο τρόπο και για σουβλάκια κοτόπουλο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: